30/12/2024
ועדת תרומות מספר 9/24
נושא 1: תרומה מ: הסוכנות היהודית לארץ ישראל
הגוף התורם: הסוכנות היהודית לארץ ישראל
מהות התרומה: תוכנית שיקומית בסך של עד 500,000 ₪
ייעוד התרומה: תכנית שיקומית קהילתית
הערה: התרומה תתקבל גב אל גב לאחר ביצוע התוכנית שאושרה ושליחת מסמכי ביצוע התכנית לסוכנות היהודית לשחרור הכסף.
בחינת ניגודי עניינים;
יועמ“ש: האם למישהו מחברי הוועדה היה חלק בקבלת התרומה ו/או היה אקטיבי בגיוס התרומה.
מנכ“ל: לא.
גזבר: לא.
יועמ“ש: לא.
ניגוד עניינים כלשהו עם מי מחברי המועצה ו/או המועצה ו/או עובד מועצה.
חברי הוועדה: בהתבסס על המידע המצוי בידנו לא ידוע לנו על ניגוד עניינים ואין חשש לניגוד עניינים כאמור.
בחינה כאמור בסעיף (6) לנוהל 4/2016
אחר שבחנו ובדקנו במחלוקת השונות במועצה נמצא, כך:
מחלקה | יש/אין מניעה |
ארנונה | אין. |
רישוי עסקים | אין . |
מחלקת נכסים | אין. |
קיים משא ומתן להתקשרות חוזית | אין. |
הוגשה הצעה למכרז | לא. |
הליכים משפטים | אין. |
הוגשה בקשה המצריכה החלטה של הרשות או תאגיד נשלט על ידה או הוועדה המקומית | אין. |
התורם עוסק בבניה או בייזום ו/או מתן שירות אחר | אין. |
התורם לא הזדהה | הזדהה. |
חוות דעתה של הוועדה:
אחר שבחנו את כל העובדות המפורטות לעיל, ונוכח העובדה שבענייננו מדובר בתרומה המיועדת עבור תכנית שיקומית קהילתית לפי נספח א, פעילויות תכנית חוסן שאושרה ע”י הסוכנות ומסתמכת בסך 500,000 ₪ מאחר והתרומה אינה משבשת או עתידה לשבש את ההתנהלות הכספית של המועצה, מאחר ומדובר שיכולה ליצור תלות עתידית הכל בשים לב למהותו של התורם, אופי פעילותו והיותו גוף וולנטרי, אין מניעה מטעמים אלה לאשר את התרומה.
השתכנענו כי אין חשש ממשי לפגיעה בטוהר המידות עקב קבלת התרומה.
השתכנענו, שאין כל קשר בין הפעילות של המועצה לבין התרומה. עוד השתכנענו, כי התרומה ניתנה ללא כל תמורה וללא כל ציפייה לקבלת תמורה בעתיד. עוד השתכנענו, שאין בתרומה ליתן עדיפות בקידום התורם וכי לא צפויה פגיעה בתדמית הרשות ובאמון הציבור עקב קבלת התרומה.
נוכח כל האמור לעיל סברנו, המלצתנו לראש המועצה שאין מניעה לקבל את התרומה. בהתאם להוראות הנוהל יש לערוך הסכם בכתב המגדיר את מהות התרומה, מטרתה ותנאיה. כמו כן, יש לדווח על קבלת התרומה למליאת המועצה. יש לפרסם באתר האינטרנט של המועצה את ההודעה על אישור קבלת התרומה וכן לצרף אליה את חוות דעת של הוועדה.
____________
מזכיר |
____________
גזבר |
____________
יועמ”ש |